Komets framtidskonferens

Den 2 december arrangerade Komet en framtidskonferens för att diskutera vad som är viktigt för en ansvarsfull teknikutveckling. Efter fyra verksamma år samlade vi våra lärdomar gjorde en framtidsutblick tillsammans med inbjudna gäster.

I samband med konferensen lanserade vi vår antologi (fulltext och kortversion), som innehåller berättelser om teknik utifrån olika perspektiv. Några av författarna, nämligen Stefan Einhorn, Ingrid Petersson, Karim Jebari, Christina Lampe-Önnerud och Lars Sandman, medverkade med inspel och i paneldiskussion.

Senare under förmiddagen presenterar Komet lärdomar och erfarenheter från sin verksamma tid. Därefter följer en diskussion med Malin Strand, Darja Isaksson, Staffan Isling och Nils Gunnar Billinger om framtidens teknik i samhället.

Se hela konferensen här

09:00 Första halvlek

  • Jon Simonsson och Anna Fridén hälsar välkomna
  • Sara Modig, statssekreterare för energi- och näringsministern
  • Lansering av Komets antologi. Anförande av, samtal och diskussion med författarna Stefan Einhorn, Karim Jebari, Christina Lampe-Önnerud, Lars Sandman & Ingrid Petersson

10:45 Andra halvlek

  • Komet presenterar lärdomar och erfarenheter. Avslutar med ett panelsamtal med fokus på offentlig sektors roll för en snabbare hållbar och ansvarsfull samhälls- och näringslivsomställning
  • I panelen: Darja Isaksson, Staffan Isling, Malin Strand & Nils Gunnar Billinger

Inspelningen är från fredagen den 2 december.