Se i efterhand: seminarium 2020-02-05

Öppet samtal – tema integritet

Den 5 februari bjuder Kommittén för teknologisk innovation och etik (Komet) och Vinnova in till ett samtal om integritet som nyckel för ansvarsfull innovation.

Den enskilda människans personliga integritet skyddas via flera olika lagar och förordningar. Samtidigt finns ett behov av att stimulera svenska innovationer och entreprenörskap och främja den tekniska och ekonomiska utvecklingen i vårt samhälle. Hur hittar vi ett arbetssätt som säkerställer både integritet och konkurrenskraft? Kan integritet utgöra utgångspunkten för en långsiktigt ansvarsfull innovation, där Sverige visar vägen för andra länder? Går det att lära av hur man arbetat med andra frågeställningar, till exempel immaterialrätt, för att förbättra lönsamheten? Går det att se skyddet för varje människa som en långsiktig konkurrensfördel?

Vi vänder oss till alla som är intresserade av skärningspunkterna mellan ny teknik, etik och innovation. Välkommen att delta i diskussionen!

 Seminariet kan ses via webbsändning

Moderator för samtalet är Jon Simonsson, ordförande för Komet. I panelen medverkar följande personer:

  • Lena Lindgren Schelin är generaldirektör och chef för Datainspektionen. Hon har tidigare arbetat inom Ekobrottsmyndigheten, Skolinspektionen och på Justitiedepartementet. Lena Lindgren Schelin är jurist samt doktor i processrätt.
  • Susanne Ås Sivborg är generaldirektör och chef för Lantmäteriet. Hon har tidigare varit generaldirektör för Patent- och registreringsverket och arbetat vid globala företag såsom Electrolux och AstraZeneca. Susanne Ås Sivborg är civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad.
  • Christian Landgren, VD och grundare ITeam. Han har bl a arbetat med en uppfinning, ett CRM-system för småföretag, och var tidigt ute med att skapat en streamad webbspelare. Nu arbetar Christian med strategi, kod och kultur för att hjälpa företag att navigera i den digitala världen.

Praktisk information

  • Datum och tid: Onsdag 5 februari, kl 8:00-9:00, registrering från 07.30.
  • Plats: Vinnova, Mäster Samuelsgatan 56, Stockholm.
  • Sista anmälningsdag: 31 januari (ingen anmälan behövs till webb).
  • Frågor: Charlotte Hall, Komet (länk till kontaktuppgifter)